Wykonanie
Tak jakby stir fry z
rybą. Bardzo smaczne połączanie. Można dodać też
krewetki :)**Przepis na domowy
sos słodko-kwaśny znajdziecie tutaj :)Składniki :* 250 g
ryby np
mintaja,* 2 ząbki
czosnku,* 1
czerwona cebula,* 1/2
czerwonej papryki,* kawałek
pora,* garść
kukurydzy z puszki,* garść
groszku zielonego,* 1 łyżeczka
przyprawy do dań chińskich,*
sól,
pieprz,* 4 łyżki
sosu słodko-kwaśnego,* 1 łyżka
oleju sezamowego,Przygotowanie :
Czosnek obierz i drobno posiekaj,
cebulę obierz i pokrój w półplasterki.
Paprykę i
pora umyj pokrój w cienkie paski.
Rybę umyj, osusz i pociachaj na dowolne kawałki.W woku lub na dużej patelni rozgrzej
oliwę, dodaj
czosnek ,
cebulę i
przyprawę do dań chińskich smaż minutkę. Dodaj
pora,
paprykę smaż kilka 3-4 minuty, dołóż
rybę,
posól popieprz. Po kilku minutach dodaj sos,
groszek i
kukurydzę pogotuj minutkę.

