Wykonanie
Od dawna wiadomo, że
rybka jest świetna przystawką. Pasuje zarówno na zimno jak i na ciepło, ja dzisiaj proponuję tę pierwszą wersję.
Ryba jest aromatyczna, ze względu na mdłego
pora trzeba ją dobrze doprawić.
Składniki:1 kg
ryby2
czerwone papryki1
por5 ząbków
czosnku,1/2 łyżeczki
kurkumy1 łyżeczka
soli1/2 łyżeczki
pieprzuolej do smażeniaNa patelni rozgrzać
olej, wrzucić
czosnek, lekko przesmażyć. Dodać
pory i
paprykę, przemieszać, podlać
wodą. Włożyć
rybę i wszystko razem dusić na małym ogniu, ok 15-20 min, aż
ryba będzie usmażona a warzywa miękkie. Przełożyć na półmisek i wstawić do lodówki. Podawać na zimno.Smacznego:)