ßßß Cookit - przepis na Ryba z papryką i porami

Ryba z papryką i porami

nazwa

Wykonanie

Od dawna wiadomo, że rybka jest świetna przystawką. Pasuje zarówno na zimno jak i na ciepło, ja dzisiaj proponuję tę pierwszą wersję. Ryba jest aromatyczna, ze względu na mdłego pora trzeba ją dobrze doprawić.
Składniki:
1 kg ryby
2 czerwone papryki
1 por
5 ząbków czosnku,
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
olej do smażenia
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić czosnek, lekko przesmażyć. Dodać pory i paprykę, przemieszać, podlać wodą. Włożyć rybę i wszystko razem dusić na małym ogniu, ok 15-20 min, aż ryba będzie usmażona a warzywa miękkie. Przełożyć na półmisek i wstawić do lodówki. Podawać na zimno.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2014/02/Ryba-z-papryka-i-porami.html