Wiosną i latem częściej mamy ochotę na słodkie, kolorowe śniadania z owocami. Postanowiłam wypróbować kupioną niedawno kaszę owsianą, ugotowałam ją więc na mleku z dodatkiem kokosu i rodzynek. Podana z słodkimi i soczystymi owocami zapewni energię na cały ranek.*dla dwóch osóbSkładniki:500 ml mleka5 dużych łyżek kaszy owsianejłyżka cukru3-4 łyżki rodzynek2 łyżki kokosujabłkosłodka gruszkakilka truskaweklistki miętyszczypta soliW rondelku o grubym dnie zagotować odrobinkę wody (dzięki temu mleko się nie przypali). Wlać mleko, wsypać kaszę i mieszając gotować około kwadransa. Pod koniec gotowania dodać kokos, cukier i rodzynki (trochę odłożyć do posypania). Owoce pokroić w kostkę. Ugotowaną na gęsto kaszę podawać z owocami, posypaną rodzynkami i listkami mięty.