To mój ulubiony deser. Wyjście awaryjne na wypadek niespodziewanych gości. Można go podać na zimno z bitą śmietaną lub na ciepło tylko z owocami. W obu wersjach jest pyszny. A do tego łatwy do zrobienia i tani.Składniki: na 6 pucharków:1 litr mleka2 opakowania budyniu waniliowego (na 1/2 l mleka)3 łyżki cukru1 paczka biszkoptów1 szklanka wystudzonej posłodzonej kawy250 ml śmietanki kremówki1 łyżka cukru pudruowoce (jagody, banany, żółte śliwki, czereśnie, nektarynki)ewentualnie odrobina alkoholuTrzy szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budynie i cukier. Wlać na gotujące się mleko i zagotować aż zgęstnieje. Do pucharków nałożyć po łyżce budyniu. Biszkopty moczyć w kawie (można dodać alkoholu) i układać na budyniu. Owoce pokroić i dodać do deseru. Przykryć kolejną warstwą budyniu, biszkoptów aż do wyczerpania składników. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i udekorować nią wystudzony deser. Przed podaniem dodać owoce.