Wykonanie
Tradycyjny włoski deser , wbrew pozorom, jest prosty w wykonaniu. Najlepszy następnego dnia.SKŁADNIKI:20 dag
serka mascarpone20 dag
śmietany 30%1,5 - 2 opakowania
biszkoptów (Petitki)1-2 łyżki
cukru pudru4-5 łyżeczek naturalnej
kawy mielonej2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej2-3 łyżki
alkoholu (advocat,
likier kawowy itp)2 łyżki
cukruUbić
śmietanę, pod koniec ubijania dodać
cukier puder. Wymieszać z
serkiem mascarpone i advocatem.
Kawę zaparzyć, odcedzić, dodać
kawę rozpuszczalną,
cukier i
likier kawowy. W naczyniu układać warstwami: warstwę
biszkoptów, zalać 1/3
kawy; 1/2
śmietany;
biszkopty, zalać 1/3
kawy; 1/2
śmietany;
biszkopty, zalać 1/3
kawy. Przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać przez sitko
kakao naturalnym.