Pierwszy raz to ciasto jadłam jako dziecko, później jakoś tak o nim zapomniałam. Wczoraj przeglądając swoje zbiory przepisów natknęłam się na niego i nie mogłam się mu oprzeć. Może i nie wygląda zachwycajaco ale w smaku taki jest. Bardzo lekki i puszysty. Z pewnością nie skończy się na jednym kawałku..Składniki na blaszkę 24*24 cm:Biszkopt:4 jajka3/4 szklanki cukru1 szklanka maki1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1/2 op. cukru waniliowegoBiałka ubić z cukrami na sztywna pianę, ubijając dodawać po jednym zółtku. Wsypać przesianą makę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec w 180*C ok 20 minut.Krem:3/4 l soku marchewkowego typu Kubuś2 opakowania budyniu waniliowego2 łyżki cukru1/2 kostki margarynyZ proszku budyniowego, cukru oraz soku ugotowac budyń na tej samej zasadzie co na mleku. Do gotującego sie dodać margaryne i mieszać aż się połączą. Gorąca masę wylać na biszkopt.Dodatkowo:paczka herbatnikówbita smietanastarta czekoladaNa kremie ułożyć herbatniki, nastepnie wyłożyć bitą śmietanę i posypać czekoladą. Przechowywać w lodówce.