Wykonanie
Lekka kolacja , to , to co tygryski lubią najbardziej , a
sałatka zawsze jest lekka . Makaronowa , ma tą zaletę , że nie burczy po niej w brzuszku , tak szybko jak po innych. Szybka do zrobienia , nie skomplikowana ,a do tego smaczna , czego chcieć więcej 😉

Składniki :1/2 malutkiej
cukinii1/2
papryki czerwonej1/2 paczki
makaronu szpinakowego0,3 kg
szynki gotowanej ( lub innej )1/2
czerwonej cebuli2
łodygi selera naciowego1 ząbek
czosnku2 łyżki
majonezusól,
chilli do smaku

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy i zlewamy zimną
woda , odstawiamy do odcieknięcia . Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę , wkładamy do miski .
Szynkę także kroimy w kostkę , odrobinę większą niż warzywa i dokładamy do miski z pozostałymi składnikami .
Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy do miski z warzywami , dokładamy
majonez ,
sól ,
chilli i dokładnie mieszamy . Odstawiamy na godzinę do lodówki , żeby smaki się przegryzły i gotowe , możemy się raczyć chrupiącą , dzięki świeżym warzywom i sytą , dzięki dodatkowi
makaronu sałatką . Smacznego 😉
