ßßß
Cookit - przepis na Mięso z sosem - Zürcher Geschnetzeltes
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mięso z sosem - Zürcher Geschnetzeltes
Składniki
Wieprzowina
Margaryna
Cebula
Białe wino
Wywar mięsny
Vegeta
Śmietana
Papryka czerwona
Pieprz
Sól
Pieczarki
Masło
Wykonanie
Składniki:
wieprzowina
50 dag
margaryna
2 łyżki
cebula
1Sos:
białe wino
200 ml
wywar mięsny
100 ml
Vegeta
1 łyżka
śmietana
słodka 200 ml
papryka czerwona
w proszku,
pieprz
mielony,
sól
Wkładka:
pieczarki
30 dag
masło
40 gWykonanie:
Mięso
pokroić i zrumienić na zeszklonej
cebuli
, wyjąć. Na pozostałym tłuszczu zagotować
wino
,
wywar mięsny
i
Vegetę
.
Gdy sos zgęstnieje dodać
śmietanę
,
pieprz
i
sól
. Włożyć
mięso
do sosu i podgrzać, ale nie gotować.
Dodać osobno uduszone
pieczarki
.
Podawać ze smażonymi
ziemniakami
,
makaronem
lub
ryżem
.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2014/06/mieso-z-sosem-zurcher-geschnetzeltes.html
Przepisy powiązane
Sos pieczarkowy z pietruszką.
Sos pieczarkowy, idealny do mięs i ryb.
Duże muszle nadziewane pieczarkami i boczkiem parzonym ( Conchiglioni ).
Sos pieczarkowy
Podgrzybki w śmietanie
Składniki powiązane (0)