Wykonanie
             Żeberka
Żeberka zazwyczaj kojarzą się z daniem tłustym i mało atrakcyjnym.Dziś postaram się abyście zmienili zdanie i spróbowali tej potrawy.Składniki:
żeberka2 
liście lauroweparę ziarenek 
ziela angielskiego3 szt.
cebulikminek zmielony (około pół opakowania)
sólpieprzolejŻeberka pokroiłam na małe kawałki i obsmażyłam na 
oleju na patelni na złoto-brązowy kolor.Przełożyłam je do garnka,zalałam niewielką ilością 
wody,dodałam dwa 
listki laurowe i parę ziarenek 
ziela angielskiego.W międzyczasie pokroiłam w plasterki trzy duże 
cebule, posoliłam i zblanszowałam na patelni.Dodałam ją do 
żeberek i dusiłam około 40 minut.Dosypałam pół paczki zmielonego 
kminku,
sól i 
pieprz.
Cebulka zgotowała się i sos nabrał gęstej konsystencji.I już...uwierzcie na słowo pycha.
Żeberka były mięciutkie i bardzo smaczne! Smacznego!Polecam również 
żeberka pieczone w sosie ostro słodkim
