Wykonanie
Łazanki z
kapustą i
grzybami czy pierogi z
kapustą i grzybami?
Powiem tak-łazanki są łatwiejsze w wykonaniu a smakują pysznie.Siekam
kiszoną kapustę i gotuję ją około pół godziny.
Suszone grzyby zalewam wrzątkiem na około 30 minut.Kroję je drobno i dodaję do
kapusty wraz z
wodą w której się moczyły.
Gotuję wszystko jeszcze około 30 minut dodając
sól,
pieprz i
olej lniany.Zamiast
grzybów można użyć
pieczarek.Pokroiłam je w cienkie plasterki i podsmażyłam na
oleju lnianym na patelni.
Ja podsmażyłam i dodałam do farszu jeszcze
cebulkę.
Cebulę i
pieczarki połączyłam z
kapustą i gotowałam około 15 minut.
Niestety łazanek sama nie robiłam.Tak więc kupione i ugotowane małe, kwadratowe
makaroniki do łazanekpołączyłam z farszem i podsmażyłam na patelni .Polecam firmy Lubella nr.46.Pycha danie i czym częściej odsmażane tym bardziej zyskuje na smaku.Smacznego!