Pisałam już o pizzy carbonara.Dziś pizza peperoni w mojej wersji.Ciasto zrobiłam tak jak w przepisie do carborara.Przepis TUPosmarowałam ciasto koncentratem pomidorowymwymieszanym z bazylią,oregano,czosnkiem,solą i pieprzem.FARSZ:salami peperoniRozłożyłam podsmażone pieczarki i cebulę.Można pieczarki i cebulkę dodać surowe wedle uznania.Posypałam jeszcze oregano,solą i pieprzem.Na wierzch rozłożyłam starty sermozzarella.Posypałam czarnymi oliwkami.Można dodać też świeżą rukolę i chorizo.Wstawiłam pizzę do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i piekłam 10-15 minut.Ser mozzarella ma to do siebie ,że po upieczeniuprzybiera ciemno brązowy kolor.Pizza ta zawsze wszystkim smakuje ... ta została zjedzona do ostatniego okruszka ;-)SMACZNEGO!Polecam również pizzęPIZZA Z ANCHOIS