Po długiej nieobecności wracam wraz z nadziewaną cukinią!Potrzebujemy:- 2 średnie cukinie- 250gr mięsa mielonego- pomidora- 30 dag pieczarek- 2 łyżki koncentratu pomidorowego- cebulę- 2 ząbki czosnku- mozzarellę- oliwę z oliwy, sól, pieprz, oreganoZaczynamy od obrania i starcia pieczarek na tarce, posiekaniu cebuli.Pierwsze na patelnię idą pieczarki, czekamy aż odparują, po czym dodajemy cebulęKiedy uznamy, że jest gotowe, przesypujemy z patelni do miski. Na tej samej patelni smażymy mielone.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojonego pomidora i kiedy pomidor zmięknie wsypujemy zawartość miski i czosnek i chwilę jeszcze smażymy. Można dodać oregano do smaku.W tym samym czasie mężczyzna wydrąża nam cukinie :)Gotowy warsz nakładamy do cukinii. Mozzarellę kroimy w plasterki, kładziemy na cukiniach i wsadzamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 25 minut.Były pyszne!A w środę.. SAJGONKI :D