Wykonanie
Obiad na szybko,
makaron z dodatkami bardzo lubię;) W ogóle
makarony ostatnio mnie pochłonęły, dodatkowo mąż przywozi mi co rusz nowinki z Włoch, cudaśne kształty, wzory :)
Makaron z patelni to dobra propozycja dla zabieganych, łatwy w przygotowaniu, także każdy sobie z nim poradzi ;)

Składniki:opakowanie
makaronu ( u mnie gniazdka włoskiego
makaronu dwu kolorowego)250 g
pieczarek1
filet z kurczaka4-5 różyczek
brokuła (u mnie mrożony)4-5 różyczek
kalafiora ( u mnie mrożony)1 łyżka
masła1/2 szklanki
jogurtu naturalnego2 szczypty
soli1 szczypta
pieprzy czarnego2 szczypty
pieprzu młotkowanego z
kolendrą
Wykonanie:1.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente - odcedzamy 2. Kroimy w plastry
pieczarki, następnie przekładamy na suchą rozgrzaną patelnię
pieczarki - od razu solimy.
Pieczarki puszczą
soki, gdy
woda wypruje dodajemy
masło, pokrojonego w kostkę
kurczaka. 3. Przyprawiamy
pieprzem czarnym i młotkowanym z
kolendrą. 4. Dodajemy różyczki
brokuła i
kalafiora 5. Po chwili dorzucamy
makaron i zalewamy
jogurtem. 6. Mieszamy aby
jogurt oblepił wszystkie składniki. 7. Podajemy od razu po przygotowaniu, możemy posypać dodatkowo ulubionym
serem plus
zioła ;)