Wykonanie
Dzisiaj bez wstępu;) po prostu Spaghetti jakie lubimy. Bez
mięsa mielonego, tylko ze smażoną
kiełbasą,
cebulą i obsypane
startym serem.
Składniki:1/2 opakowania
makaronu spaghettikiełbasa np.zwyczajna 500g
Cebula duża -2 sztuki1 mały słoiczek (190g)
przecieru pomidorowegosól,
pieprz do smaku ( ok. 1 łyżeczki)
oregano - 1 łyżeczka
ser żółty tarty - szklanka tartego1 łyżka -
oleju1 łyżka -
oliwyWykonanie:
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni z łyżką
oleju.
Cebule pokroić w kostkę (grubą) dodać do
kiełbasy, chwile obsmażać, następnie przykryć i dusić ok 5 minut.Zalać całość
wodą, tyle aby przykryło
kiełbasę, dodać
przecier pomidorowy,
przyprawy. Mieszamy i gotujemy do momentu aż całość się zagotuje.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente.Gotowy
makaron przelać do sita i przelać łyżką
oliwy - mieszamy.Układamy
makaron na talerzu, dodajemy sos z
kiełbasą, obsypujemy
startym serem. Dekorujemy kilkoma listkami np.
bazylii.Podajemy.