Wykonanie
Czyli obiad na szybko, bardzo szybko. Poza tym spaghetti bogate w dużą ilość
mięsa, więc każdy może najeść się do woli.Składniki :300 – 350 gram
makaronu spaghetti40 dag dobrej
kiełbasy1 puszka
pomidorów krojonych15 dag
żółtego sera1
cebula2 ząbki
czosnku2-3 ogóreczki kiszone
olej lub
oliwa z oliwek do smażenia
sól,
pieprz,
bazylia,
majeranek,
suszone pomidoryMakaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Kiełbasę kroimy w kostkę.
Cebulkę drobno kroimy w kosteczkę, a
czosnek przeciskamy przez praskę.Na rozgrzanej
oliwie podsmażamy
kiełbasę razem z
cebulką na rumiano.Na osobnej patelni na odrobinie
oliwy podgrzewamy całą zawartość puszki
pomidorów, którą przyprawiamy
bazylią, suszonymi
przyprawami,
pieprzem i
majerankiem. Wyłączamy w momencie zagotowania się.Ugotowany
makaron odcedzamy.Możemy wszystko połączyć w jednym garnku, ja jednak
makaron zostawiłam osobno, a sos i
kiełbasę połączyłam razem w jednym garnku i po wymieszaniu podgrzałam jeszcze całość.Na koniec posypujemy
żółtym serem i dodajemy
ogórka kiszonego.
BettySzczęśliwa mężatka i mama Zuzi. Gotuję, bo lubię! Mam nadzieję, że moje wpisy zainspirują cię do kuchennych eksperymentów. Zobacz również mój profil Beata Filak na Google+