ßßß
Wykonanie:Na początku robimy deser. Gdy będzie nam tężała panna cotta pieczemy w tym czasie wafle.Robimy deser w/g instrukcji na opakowaniu, sos także.Przelewamy deser do płaskiego naczynia, studzimy i wkładamy do lodówki. Sos ostudzony także wkładamy do lodówki.Wafle:Na początku mieszamy mokre składniki tj. mleko, jajka plus olej - mieszamy . Suche składniki w drugiej misce mieszamy razem. Następnie suche składniki przesypujemy do mokrych ciągle mieszając. Powstanie nam ciasto a la naleśnikowe.Rozgrzewamy maszynkę do wafli, smarujemy płytę z góry i z dołu pędzelkiem namoczonym w oleju. Wlewamy na środek maszynki malutką chochelką ( do sosów;)) i zamykamy - ciasto rozprowadzi się po powierzchni maszynki. Smażymy kilka minut. Wyciągamy wafla układamy na szklance ułożonej do góry dnem i formujemy kształt miseczki - uwaga gorące!Do gotowych wafli dodajemy panna cottę polewamy sosem, dekorujemy truskawkami i podajemy.*Gdy stężeje Wam, za bardzo panna cotta możecie łyżką do lodów nabierać "gałki" i w ten sposób podać - będą wszyscy zaskoczeni takim deserem.** z tej ilości ciasta wyszło mi 10 miseczek.*** deseru wystarcza na 4 miseczki