ßßß

Składniki:Biszkopt:4 jajka½ szklanki cukru½ szklanki maki pszennej½ łyżeczki proszku do pieczenia1-2 łyżki kakaoSok z cytrynyCiasto:6 białekSzklanka cukruOk 100 dag Prince Polo ( 5 małych wafelków lub 3 duże)100 g orzechów włoskich100 g orzechów laskowychMasło do formyKrem:6 żółtek5 łyżek cukru10 dag masłaDekoracja:Gotowa polewa czekoladowa lub czekolada mleczna.
Przygotowanie:Biszkopt:Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka i nadal ubijaj. Wsyp do tego mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Bardzo delikatnie wymieszaj.Biszkopt wlej do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstaw do piekarnika i piecz ok. 25 minut w 170 stopniach. Ostudzony biszkopt nasącz przegotowaną wodą z dodatkiem soku z cytryny.Ciasto:6 białek ubij na sztywną pianę i dalej ubijając, stopniowo dodawaj cukier. Dodaj pokrojone Prince Polo, zmielone orzechy. Masę wylej do natłuszczonej formy i piecz ok. 20 minut w 170 stopni.Krem:Żółtka ubij z cukrem na parze. Ostudź. Masło utrzyj i dalej ucierając dodawaj masę żółtkową.Na nasączony biszkopt kakaowy wyłóż krem, a potem ciasto z Prince Polo. Musicie lekko docisnąć. Na koniec udekoruj ciasto. Ja użyłam czekolady mlecznej. Przed podaniem schłodź je w lodówce.