ßßß
Na 2 porcjeSałatkagarść mytej i osuszonej sałaty (u mnie mix, w którym były listki szpinaku)1/2 czerwonej cebuli - pokroić na pół krążki1 średniej wielkości pomidor - pokroić na ósemki2 duże rzodkiewki - pokroić na cieniutkie plasterki1 puszka tuńczyka w sosie własnym1 łyżeczka siemienia lnianegorzeżuchaDressing50 ml oliwy z oliwek2 łyżki soku z cytryny1 łyżka świeżo posiekanego rozmarynu1/2 łyżeczki mielonego kminkuDressingW naczyniu połączyć wszystkie składniki sosu.SałatkaSałatę oraz szpinak wyłożyć na talerz, następnie ułożyć pozostałe składniki, pokrojone jajka na końcu. Całość polać wcześniej przygotowanym sosem, posypać rzeżuchą i siemieniem lnianym, oprószyć pieprzem.Doskonała, zdrowa, kolorowa,aromatyczna, smaczna, lekka...................długo by wymieniać jej zalety!
Smacznego życzy!Violaautorka przepisu
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.