Wykonanie

Na 2 porcje
Sałatkagarść mytej i osuszonej
sałaty (u mnie mix, w którym były listki
szpinaku)1/2
czerwonej cebuli - pokroić na pół krążki1 średniej wielkości
pomidor - pokroić na ósemki2 duże
rzodkiewki - pokroić na cieniutkie plasterki1 puszka
tuńczyka w sosie własnym1 łyżeczka
siemienia lnianegorzeżuchaDressing50 ml
oliwy z oliwek2 łyżki
soku z cytryny1 łyżka świeżo posiekanego
rozmarynu1/2 łyżeczki mielonego
kminkuDressingW naczyniu połączyć wszystkie składniki sosu.
SałatkaSałatę oraz
szpinak wyłożyć na talerz, następnie ułożyć pozostałe składniki, pokrojone
jajka na końcu. Całość polać wcześniej przygotowanym sosem, posypać
rzeżuchą i
siemieniem lnianym, oprószyć
pieprzem.Doskonała, zdrowa, kolorowa,aromatyczna, smaczna, lekka...................długo by wymieniać jej zalety!


Smacznego życzy!Violaautorka przepisu

You can translate this
page with the translator on top of the
page on the left hand
side.