Wykonanie
« Weekend ze SmakiemLubię życie #nieNarzekam »To już po raz trzeci spotkałam się ze znajomymi, aby pogotowaćTo niesamowite, jak zmienia się mentalność Polaków. Kto by pomyślał, że w ten sposób coraz więcej ludzi będzie chciało spędzać czas? Było smacznie, a przede wszystkim spontanicznie – efekt genialny!
Grillowana
pierś z kurczaka– kilka
piersi z kurczaka–
zioła prowansalskie–
oliwa z oliwek–
czosnekMięso filetujemy i marynujemy je w
oliwie z dodatkiem
czosnku i
ziół. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut, aby przeszła smakiem. Grillujemy do zrumienienia.–
bułka wrocławska–
masło–
czosnek–
sólPosiekany
czosnek oraz
sól dodajemy do
masła. Wstawiamy na około 15 minut do lodówki. Smarujemy
pieczywo i grillujemy do zrumienienia.
Sałatka–
szpinak–
gruszki–
ser lazur–
miód–
musztarda–
oliwa z oliwekKroimy
gruszki w ósemki, wrzucamy na patelnię, dodajemy
miód – taka ilość, aby po wymieszaniu każdy kawałek
gruszki był nim oblepiony i smażymy do momentu, aż zmiękną. Dodajemy je do
szpinaku. Następnie dokładamy
ser pokrojony w plasterki. Całość polewamy sosem –
musztardę i
miód mieszamy w proporcji 1:1 (jedna łyżka
musztardy, jedna łyżka
miodu), następnie dodajemy dwa
razy więcej
oliwy (2 łyżki). Mieszamy i już!Smacznego!I czekam na kolejne spotkania w gronie znajomych