ßßß
Grillowana pierś z kurczaka– kilka piersi z kurczaka– zioła prowansalskie– oliwa z oliwek– czosnekMięso filetujemy i marynujemy je w oliwie z dodatkiem czosnku i ziół. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut, aby przeszła smakiem. Grillujemy do zrumienienia.– bułka wrocławska– masło– czosnek– sólPosiekany czosnek oraz sól dodajemy do masła. Wstawiamy na około 15 minut do lodówki. Smarujemy pieczywo i grillujemy do zrumienienia.Sałatka– szpinak– gruszki– ser lazur– miód– musztarda– oliwa z oliwekKroimy gruszki w ósemki, wrzucamy na patelnię, dodajemy miód – taka ilość, aby po wymieszaniu każdy kawałek gruszki był nim oblepiony i smażymy do momentu, aż zmiękną. Dodajemy je do szpinaku. Następnie dokładamy ser pokrojony w plasterki. Całość polewamy sosem – musztardę i miód mieszamy w proporcji 1:1 (jedna łyżka musztardy, jedna łyżka miodu), następnie dodajemy dwa razy więcej oliwy (2 łyżki). Mieszamy i już!Smacznego!I czekam na kolejne spotkania w gronie znajomych