ßßß
Składniki (2 osoby)– 200g makaronu penne– 5 zielonych szparagów– 10 pomidorków koktajlowych– 2 plastry szynki parmeńskiej– starty, żółty ser do posypania– 2 łyżki oliwy z oliwek– łyżka masła– łyżeczka cukru– sól i pieprz
Od szparagów odcinamy spróchniałe końce i kroimy je na centymetrowe kawałki, pomidorki kroimy na połówki. Na patelni rozgrzewamy masło po czym podsmażamy na nim powyższe składniki i dodajemy cukier – smażymy około 5 minut. Następnie dorzucamy je do ugotowanego makaronu i mieszamy. Do sałatki dodajemy kawałki szynki parmeńskiej, posypujemy startym, żółtym serem, doprawiamy oliwą, solą i pieprzem.Smacznego!Wraz z akcją Zboże Smakuje i Inspiruje będziemy Was jeszcze nie raz zachęcać do wspólnego gotowania. Zajrzyjcie na www.facebook.com/ZbozeSmakuje!