Wykonanie
«
Czekoladki Wawel – wizyta w fabryce
czekoladyPomarańcze do
herbaty »Już w niedzielę ruszy kolejna zbiórka Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, dlatego też postanowiłam dołączyć do akcji! Razem ze sklepem Smaki Południa przeznaczyliśmy na ten cel zestawy do
wody i
trufle. Zajrzyjcie na aukcje i podnieście stawkę chociaż symbolicznie, o złotówkęAch, pamiętam, jak za czasów podstawówki i gimnazjum stałam na mrozie z puszką w dłoni. Fajnieee było!Nawiązując do jedzenia… dziś
łosoś pieczony!Na kanapki, do
makaronu,
ryżu, jak tylko zechcecie, tak czy siak jest pyszny i każdy go
zrobi!

Składniki:– około 300g filetu z surowego
łososia– łyżka
masła– 2 ząbki
czosnku–
zioła prowansalskie–
sól i
pieprzŁososia kładziemy na kawałku folii aluminiowej, po czym przyprawiamy
ziołami, solimy i
pieprzymy, nakładamy na niego roztłuczone ząbki
czosnku i kawałeczki
masła – zawijamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do ok. 200 stopni około 15 minut.I już!


Smacznego!