ßßß
 
            
         Składniki :( na jedną porcję)polędwica z łososiaczosnek 2 ząbkiplaster masłacytrynapieprz cytrynowy 3 łyżeczkisólzioła prowansalskie 1 łyżeczkaPrzygotowanie :Łososia myję, osuszam.Czosnek przeciskam przez praskę, dodaje pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, sól, sok wyciśnięty z połowy cytryny, masło i łyżeczkę skórki z cytryny. Wszystko dokładnie mieszam tak by powstała w miarę jednolita masa.Łososia układam na foli aluminiowej, rozkładam na nim masę z przyprawami, staram się ją wklepać, polewam sokiem, który pozostał na spodzie naczynia.Zawijam folię tak by powstał "pakunek".Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.I gotowe !
Składniki :( na jedną porcję)polędwica z łososiaczosnek 2 ząbkiplaster masłacytrynapieprz cytrynowy 3 łyżeczkisólzioła prowansalskie 1 łyżeczkaPrzygotowanie :Łososia myję, osuszam.Czosnek przeciskam przez praskę, dodaje pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, sól, sok wyciśnięty z połowy cytryny, masło i łyżeczkę skórki z cytryny. Wszystko dokładnie mieszam tak by powstała w miarę jednolita masa.Łososia układam na foli aluminiowej, rozkładam na nim masę z przyprawami, staram się ją wklepać, polewam sokiem, który pozostał na spodzie naczynia.Zawijam folię tak by powstał "pakunek".Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut.I gotowe !
