ßßß
 
            
         Składniki :( na jedną porcję)polędwica z łososiapół pęczka bazyliisok z połowy cytrynygruby plaster masła2 duże ząbki czosnkusólpieprz cytrynowyPrzygotowanie :Łososia myję, dokładnie osuszam. Układam na kawałku foli aluminiowej.Bazylię, czosnek, masło, sok z połowy cytryny - miksuję blenderem na jednolitą masę. Doprawiam pieprzem cytrynowym i solą.Masę przekładam na łososia, wklepuję.Zawijam folię, zakrywając łososia i wstawiam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.I gotowe :)
Składniki :( na jedną porcję)polędwica z łososiapół pęczka bazyliisok z połowy cytrynygruby plaster masła2 duże ząbki czosnkusólpieprz cytrynowyPrzygotowanie :Łososia myję, dokładnie osuszam. Układam na kawałku foli aluminiowej.Bazylię, czosnek, masło, sok z połowy cytryny - miksuję blenderem na jednolitą masę. Doprawiam pieprzem cytrynowym i solą.Masę przekładam na łososia, wklepuję.Zawijam folię, zakrywając łososia i wstawiam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.I gotowe :)
