Wykonanie
« Gnocchi w lekkim
serowym sosie z
rukolą, podane z
polędwicą wieprzową
Truskawka, gorgonzola i
rukola! »Wiadomo, że domowe wypieki są niezastąpione w poprawianiu nastroju, szczególnie w chłodne wieczory. Dosłownie kilka minut przygotowania ciasta, wrzucenie ulubionych dodatków do środka, pół godziny w piekarniku i mamy przepyszne muffiny!
Składniki (12 sztuk):– 2 szklanki
mąki– szklanka
oleju– szklanka
jogurtu naturalnego–
jajko– szczypta
soli– łyżeczka
sody– pół szklanki
cukru pudru (może być więcej, jeżeli lubimy na bardzo słodko)– pół
czekolady mlecznej posiekanej na drobno–
banan pokrojony w kostkę
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki ciasta, aby powstała jednolita konsystencja. Kiedy będzie gotowa dodajemy
czekoladę i
banana. Mieszamy i wlewamy do muffinkowych foremek. Pieczemy w piekarniku z temroobiegiem około 30 minut w 170 stopniach (piekarnik gazowy – 190 stopni).Smacznego na niedzielę!