ßßß Cookit - przepis na Muffiny bananowo-czekoladowe

Muffiny bananowo-czekoladowe

nazwa

Wykonanie

« Gnocchi w lekkim serowym sosie z rukolą, podane z polędwicą wieprzową
Truskawka, gorgonzola i rukola! »
Wiadomo, że domowe wypieki są niezastąpione w poprawianiu nastroju, szczególnie w chłodne wieczory. Dosłownie kilka minut przygotowania ciasta, wrzucenie ulubionych dodatków do środka, pół godziny w piekarniku i mamy przepyszne muffiny!
Składniki (12 sztuk):
– 2 szklanki mąki
– szklanka oleju
– szklanka jogurtu naturalnego
jajko
– szczypta soli
– łyżeczka sody
– pół szklanki cukru pudru (może być więcej, jeżeli lubimy na bardzo słodko)
– pół czekolady mlecznej posiekanej na drobno
banan pokrojony w kostkę
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki ciasta, aby powstała jednolita konsystencja. Kiedy będzie gotowa dodajemy czekoladę i banana. Mieszamy i wlewamy do muffinkowych foremek. Pieczemy w piekarniku z temroobiegiem około 30 minut w 170 stopniach (piekarnik gazowy – 190 stopni).
Smacznego na niedzielę!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2013/01/muffiny-bananowo-czekoladowe