ßßß
Chlebek kukurydziany z kawałkami czekolady i mini bananami podany z serkiem śmietankowymChocolate chip cornbread with mini bananas served with cream cheese

Składniki:70 g mąki kukurydzianej70 ml jogurtu naturalnegoszczypta soli1/2 łyżeczki imbirupłaska łyżka czipsów czekoladowychłyżka oleju (dowolnego, u mnie rzepakowy)łyżka syropu klonowego1/2 łyżeczki sody oczyszczonejjajko2 mini bananyPrzygotowanie:Łączymy wszystkie składniki oprócz czipsów czekoladowych i bananów za pomocą miksera na gładką masę. Ciasto powinno być dość gęste. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. W naczyniu układamy pokrojone w plasterki banany, połowę czipsów czekoladowych, a następnie rozprowadzamy po nich ciasto. Na wierzchu ozdabiamy pozostałą czekoladą i zapiekamy aż do zarumienienia. U mnie trwało to ok. 15 minut (u mnie tryb "ciasto" = grzanie górne + dolne + wentylator).Smacznego!