Muffiny na słodko i słono. Pierwszy raz robiłam wytrawną wersję – zdecydowanie polecamCiasto (12 muffinek)– 2 szklanki mąki– 3/4 szklanki oleju– 2 jajka– 3/4 szklanki jogurtu naturalnego– łyżeczka sody– szczypta soliMuffinki z rabarbarem na słodkoDo ciasta dodajemy około 0,5 szklanki cukru pudru oraz pokrojony w kostkę rabarbar. Wlewamy do foremek i pieczemy około 30-35 minut w piekarniku z termoobiegiem w 170 stopniach.M uffinki z camembertem, pomidorem suszonym i ziołami prowansalskimiCiasto wlewamy do foremek, po czym wkładamy do niego kawałek camemberta i suszonego pomidora. Posypujemy ziołami prowansalskimi i solą oraz tak samo, jak słodkie muffinki, pieczemy w temperaturze 170 stopni, 30-35 minut.Smacznego!