Wykonanie
Kolejny raz wykorzystałam przepis Nigelli na muffinki. Marzyły mi się takie z
borówkami jakie
jadłam kiedyś w Londynie. To były najlepsze jakie do tej
pory jadłam, w małej kawiarni, ale nie pamiętam nazwy. Od tamtej
pory nie
mogę trafić na tak smaczne muffinki. I nie wiem czy to tylko moje wspomnienie o ich smaku, czy rzeczywiście były tak wyjątkowe. Moje poniżej są dobre, choć to jeszcze nie ten smak.
Będę szukała nadal...
Składniki:225 g
mąki1 łyżeczka
sody oczyszczonejszczypta
soli250ml
jogurtu naturalnego1
jajko70ml
oleju150g
cukru150-200g
borówek amerykańskichPostępujemy ze składnikami jak zwykle przy muffinkach. Łączymy składniki suche w jednym pojemniku, a składniki mokre w drugim. Dodajemy składniki mokre do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników, nie za dokładnie. Dorzucamy
borówki, mieszamy.Przekładamy do papilotek i pieczemy w temp. 200st. C około 20-25min.Smacznego:)