Wykonanie
« Michałkowe szaleństwo!Pyszności z Michałków –
wyniki konkursu »Sezon sprzyja temu, aby cieszyć się owocowymi przekąskami.
Maliny – prawdziwy smak lata, szczególnie w takie upały.
Składniki:– 1 – 1,5 szklanki
mąki–
jajko– 1/3 kostki
masła– szczypta
soli– 2 łyżki
cukru pudru–
maliny–
serek mascarponeZagniatamy ciasto, po czym wkładamy je do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy kółka i formujemy tak, aby miały wyższe boki. Przed włożeniem do piekarnika spód foremek nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 160-180 stopniach przez około 15 minut – do zrumienienia.
Kiedy formy wystygną nakładamy na nie
serek mascarpone i
maliny. Zajadamy się ze smakiemJeżeli jest dla Was za mało słodkie, można posypać
cukrem pudrem.Smacznego weekendu!