Wykonanie
« Michałkowe szaleństwo!Pyszności z Michałków –
wyniki konkursu »Sezon sprzyja temu, aby cieszyć się owocowymi przekąskami.
Maliny – prawdziwy smak lata, szczególnie w takie upały.
![](/Data/Images/www.kuchniabazylii.pl\2012_slash_07_slash_malinowy-deser-na-kruchym-spodzie/l/-968539005.jpg)
![](/Data/Images/www.kuchniabazylii.pl\2012_slash_07_slash_malinowy-deser-na-kruchym-spodzie/l/-180804162.jpg)
![](/Data/Images/www.kuchniabazylii.pl\2012_slash_07_slash_malinowy-deser-na-kruchym-spodzie/l/1387210174.jpg)
Składniki:– 1 – 1,5 szklanki
mąki–
jajko– 1/3 kostki
masła– szczypta
soli– 2 łyżki
cukru pudru–
maliny–
serek mascarponeZagniatamy ciasto, po czym wkładamy je do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy kółka i formujemy tak, aby miały wyższe boki. Przed włożeniem do piekarnika spód foremek nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 160-180 stopniach przez około 15 minut – do zrumienienia.
![](/Data/Images/www.kuchniabazylii.pl\2012_slash_07_slash_malinowy-deser-na-kruchym-spodzie/l/-83344253.jpg)
![](/Data/Images/www.kuchniabazylii.pl\2012_slash_07_slash_malinowy-deser-na-kruchym-spodzie/l/1140623199.jpg)
Kiedy formy wystygną nakładamy na nie
serek mascarpone i
maliny. Zajadamy się ze smakiemJeżeli jest dla Was za mało słodkie, można posypać
cukrem pudrem.Smacznego weekendu!