ßßß Cookit - przepis na Malinowy deser na kruchym spodzie

Malinowy deser na kruchym spodzie

nazwa

Wykonanie

« Michałkowe szaleństwo!
Pyszności z Michałków – wyniki konkursu »
Sezon sprzyja temu, aby cieszyć się owocowymi przekąskami. Maliny – prawdziwy smak lata, szczególnie w takie upały.
Składniki:
– 1 – 1,5 szklanki mąki
jajko
– 1/3 kostki masła
– szczypta soli
– 2 łyżki cukru pudru
maliny
serek mascarpone
Zagniatamy ciasto, po czym wkładamy je do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy kółka i formujemy tak, aby miały wyższe boki. Przed włożeniem do piekarnika spód foremek nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 160-180 stopniach przez około 15 minut – do zrumienienia.
Kiedy formy wystygną nakładamy na nie serek mascarpone i maliny. Zajadamy się ze smakiem
Jeżeli jest dla Was za mało słodkie, można posypać cukrem pudrem.
Smacznego weekendu!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2012/07/malinowy-deser-na-kruchym-spodzie