Wykonanie
Składniki:ciasto:250 g
mąki,140 g
masła,70 g
cukru pudru,szczypta
solikrem:250 g
serka mascarpone,250 ml
zagęszczonego mleka słodzonego,2
jajka.wierzch:2 kartonowe pudełka
malin.Wykonanie:Robimy ciasto: siekamy szerokim nożem
mąkę z
masłem. Dodajemy
sól i
cukier, szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na około godzinę.
Potem rozwałkowujemy, przekładamy do formy na tartę i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 150 stopni.Przygotowujemy krem:
jajka ucieramy z 1/2
mleka skondensowanego. Następnie ucieramy
mascarpone dodając powoli naprzemiennie masę jajeczną i pozostałą część
mleka. Tak przygotowaną masę wylewamy na upieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 15 minut, aż masa się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika od razu gęsto układamy
maliny.Smacznego!
Inspirowane: http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_z_malinami/przepis.html