ßßß
Składniki:– opakowanie mrożonego szpinaku– 100g wędzonego łososia– kostka twarogu– 4 jajka– koperek– łyżka soku z cytryny– sól i pieprz– gałka muszkatołowa– 2 ząbki czosnku– 2 łyżki masła
Na maśle podsmażamy szpinak, dodajemy czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Dodajemy do szpinaku 4 żółtka i ubite białka. Rozsmarowujemy wszystko na dużej blaszce, na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika z termoobiegiem na 10 minut, na 190 stopni.Kiedy „ciasto” wystygnie, smarujemy je drobno zmielonym twarogiem z koperkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Po tym nakładamy łososia. Zwijamy roladę i wkładamy na kilka godzin do lodówki.Gotowe!W konkursie na boga roku, nie dostałam się do pierwszej dziesiątki. Jednak byłam na 27 miejscu spośród 801 blogów!Wynik mnie satysfakcjonuje. Dziękuję Wam!