ßßß
Rolada z wędzonym łososiem to atrakcyjna, smaczna i zdrowa przystawka, która uświetni każde przyjęcie.Składniki:150 g wędzonego łososia450 g mrożonego szpinaku.sól, pieprz, gałka muszkatołowa4 jajka4 łyżki koperku200 g twarogu2-4 łyżki jogurtu naturalnegołyżka skórki z cytrynysok z cytryny2 łyżki masłaPrzygotowanie:Szpinak dusimy na maśle, osączamy, a następnie mieszamy z żółtkami i pianą z białek. Przyprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Rozsmarowujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 200 0 C. Lekko studzimy.Ser mieszamy z jogurtem, skórką i koperkiem. Doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Rozsmarowujemy na szpinakowym cieście, na wierzch kładziemy łososia i rolujemy w roladę. Roladę zawijamy w przezroczystą folię i wstawiamy na co najmniej na dwie godziny do lodówki.