Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSAŁATKI / SURÓWKISurówka z
młodej kapusty

PRODUKTY:1/2 GŁÓWKI
KAPUSTY1/2 PĘCZEK
KOPERKU1
CYTRYNA1.3 SZKLANKI
OLEJU2 ŁYŻECZKI
CUKRUSÓL,
PIEPRZWYKONANIE:
KAPUSTĘ KROIMY DOŚĆ DROBNO .
KOPEREK KROIMY DODAJEMY DO POKROJONEJ
KAPUSTY SOLIMY.DO
OLEJU WLEWAMY
SOK Z CYTRYNY CUKIER ORAZ ODROBINĄ
SOLI I
PIEPRZ.MIESZAMY ..MUSIMY UZYSKAĆ SMAK SŁODKO-KWASNY.WLEWAMY DO
KAPUSTY MIESZAMY..PODAJEMY Z
MIESEM,
RYBAMI LUB KOTLETAMI WEGETARIANSKIMI.CIEKAWOSTKI”
Kapusta pochodzi z Morza Sródziemnego z obszarów Azji..Nazwa
kapusta trafiła do polszczyzny jako zapożyczenie z łaciny, od słowa caputium/Powiązany przepis:JAJECZNICA Z
JAJEK I
SZCZYPIORUPieczeń rzymskaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej