Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSOSYsos
cytrynowy
PRODUKTY:SOK Z PÓŁ
CYTRYNY2
ŻÓŁTKA2 PŁASKIE ŁYŻKI
MĄKI ZIEMNIACZANEJO,5 LITRA
BULIONU LUB
WYWARU Z
BULIONU LUB
VEGETY1 ŁYZKA MASŁAĆWIERĆ ŁYŻKI
GAŁKI MUSZKATOŁOWEJODROBINA
CUKRUWYKONANIE:
MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ ROZPROWADZIĆ W 1/3 SZKLANKI ZIMNEJ
WODY.ROZTRZEBAĆ Z
ŻÓŁTKAMI ,WLAĆ DO GORĄCEGO ROSOŁU,CIĄGLE MIESZAJĄC DOPROWADZIĆ DO WRZENIA.ZDJĄĆ Z OGNIA DODAĆ MASŁO WYMIESZAĆ .DOPRAWIĆ
SOKIEM Z CYTRYNY,
SOLĄ,
GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ ODROBINĄ
CUKRU.PODAWAĆ GORĄCĄ DO DROBIU I
CIELĘCINY..Powiązany przepis:
jajko sadzone na
chlebiesos
borówkowy do
mięsWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej