Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNENaleśnikiNaleśniki

Przedstawiam Wam przepis na pyszne naleśnikiSkładniki:3 SZKLANKI
MLEKA4
JAJKA2 SZKLANKI
MĄKI1/2 łyżeczka proszku o pieczenia1 ŁYZKA MASŁASZCZYPTA
SOLIMASŁO LUB
OLEJ DO SMAŻENIA.Sposób wykonania:DO
MLEKA WBIJAMY
JAJKA ORAZ
SÓL UBIJAMY MIKSEREM.DODAJEMY MĄKĘ zmieszaną wraz z
proszkiem do pieczenia ,
SÓL RAZEM MIESZAMY..KONSYSTENCJA MUSI BYĆ TAKA,ŻE PO ZANURZENIU ŁYŻKI I WYCIAGNIECIU Z CIASTA SPŁYWA JEDNOCZEŚNIE POZOSTAJE NA ŁYŻCZCE..SMAŻYMY NA DOBREJ PŁASKIEJ PATELNI Z OBU STRON..PODAWAĆ MOŻNA ZARÓWNO Z
DŻEMEM,
SERKIEM HOMOGENIZOWANYM.MOŻNA POKROIĆ JAK
MAKARON I DODAĆ DO ROSOŁU ..HISTORIA NALEŚNIKÓW:Dokładnie nie wiadomo, gdzie po raz pierwszy zaczęto przyrządzać naleśniki; najprawdopodobniej w starożytności. Podaje się je i zarówno w Chinach jak i w Europie. Włosi twierdzą natomiast, że zaczęto je przyrządzać we Florencji. Katarzyna Medycejska przywiozła je do Francji własnie z Folorencji w XVI wieku.OPOWIEM PAŃSTWU ANEGDOTĘ.BĘDĄC W AUSTRII,CHCĄC MNIE URACZYĆ POSTANOWILI PODAC COŚ AUSTRIACKIEGO I PODALI NALEŚNIKI.ZACZELISMY SIE WÓWCZAS SPIERAĆ SKĄD WLAŚCIWIE POCHODZĄ NALEŚNIKI..Powiązany przepis:
Ser smażonyKluski na parze dla wegetarianWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
