ßßß
Przedstawiam Wam przepis na pyszne naleśnikiSkładniki:3 SZKLANKI MLEKA4 JAJKA2 SZKLANKI MĄKI1/2 łyżeczka proszku o pieczenia1 ŁYZKA MASŁASZCZYPTA SOLIMASŁO LUB OLEJ DO SMAŻENIA.Sposób wykonania:DO MLEKA WBIJAMY JAJKA ORAZ SÓL UBIJAMY MIKSEREM.DODAJEMY MĄKĘ zmieszaną wraz z proszkiem do pieczenia ,SÓL RAZEM MIESZAMY..KONSYSTENCJA MUSI BYĆ TAKA,ŻE PO ZANURZENIU ŁYŻKI I WYCIAGNIECIU Z CIASTA SPŁYWA JEDNOCZEŚNIE POZOSTAJE NA ŁYŻCZCE..SMAŻYMY NA DOBREJ PŁASKIEJ PATELNI Z OBU STRON..PODAWAĆ MOŻNA ZARÓWNO Z DŻEMEM,SERKIEM HOMOGENIZOWANYM.MOŻNA POKROIĆ JAK MAKARON I DODAĆ DO ROSOŁU ..HISTORIA NALEŚNIKÓW:Dokładnie nie wiadomo, gdzie po raz pierwszy zaczęto przyrządzać naleśniki; najprawdopodobniej w starożytności. Podaje się je i zarówno w Chinach jak i w Europie. Włosi twierdzą natomiast, że zaczęto je przyrządzać we Florencji. Katarzyna Medycejska przywiozła je do Francji własnie z Folorencji w XVI wieku.OPOWIEM PAŃSTWU ANEGDOTĘ.BĘDĄC W AUSTRII,CHCĄC MNIE URACZYĆ POSTANOWILI PODAC COŚ AUSTRIACKIEGO I PODALI NALEŚNIKI.ZACZELISMY SIE WÓWCZAS SPIERAĆ SKĄD WLAŚCIWIE POCHODZĄ NALEŚNIKI..Powiązany przepis:Ser smażonyKluski na parze dla wegetarianWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy