ßßß Cookit - przepis na Naleśniki

Naleśniki

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
Naleśniki
Naleśniki
Przedstawiam Wam przepis na pyszne naleśniki
Składniki:
3 SZKLANKI MLEKA
4 JAJKA
2 SZKLANKI MĄKI
1/2 łyżeczka proszku o pieczenia
1 ŁYZKA MASŁA
SZCZYPTA SOLI
MASŁO LUB OLEJ DO SMAŻENIA.
Sposób wykonania:
DO MLEKA WBIJAMY JAJKA ORAZ SÓL UBIJAMY MIKSEREM.DODAJEMY MĄKĘ zmieszaną wraz z proszkiem do pieczenia ,SÓL RAZEM MIESZAMY..
KONSYSTENCJA MUSI BYĆ TAKA,ŻE PO ZANURZENIU ŁYŻKI I WYCIAGNIECIU Z CIASTA SPŁYWA JEDNOCZEŚNIE POZOSTAJE NA ŁYŻCZCE..
SMAŻYMY NA DOBREJ PŁASKIEJ PATELNI Z OBU STRON..
PODAWAĆ MOŻNA ZARÓWNO Z DŻEMEM,SERKIEM HOMOGENIZOWANYM.MOŻNA POKROIĆ JAK MAKARON I DODAĆ DO ROSOŁU ..
HISTORIA NALEŚNIKÓW:
Dokładnie nie wiadomo, gdzie po raz pierwszy zaczęto przyrządzać naleśniki; najprawdopodobniej w starożytności. Podaje się je i zarówno w Chinach jak i w Europie. Włosi twierdzą natomiast, że zaczęto je przyrządzać we Florencji. Katarzyna Medycejska przywiozła je do Francji własnie z Folorencji w XVI wieku.
OPOWIEM PAŃSTWU ANEGDOTĘ.
BĘDĄC W AUSTRII,CHCĄC MNIE URACZYĆ POSTANOWILI PODAC COŚ AUSTRIACKIEGO I PODALI NALEŚNIKI.
ZACZELISMY SIE WÓWCZAS SPIERAĆ SKĄD WLAŚCIWIE POCHODZĄ NALEŚNIKI..
Powiązany przepis:
Ser smażony
Kluski na parze dla wegetarian
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/nalesniki