Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSŁODKOŚCIciasto
biszkoptowe
SKŁADNIKI:4
JAJKA4 ŁYŻKI
CUKRU3 ŁYZKI
MĄKI PSZENNEJ1 ŁYZKA
MĄKI ZIEMNIACZANEJ1 ŁYŻECZKA
PROSZKU DO PIECZENIA1 ŁYŻKA
OLIWY..WYKONANIE:ODDZIELAMY
ŻÓŁTKA OD
BIAŁEK.SZYKUJEMY NA TALERZYK NA JEDNYM
MĄKI I PROSZEK.DODŁADNIE MIESZAMY SKŁADNIKI NA DRUGIEJ
CUKIER .DO
BIAŁEK DODAJEMY SZCZYPTĘ
SOLI I UBIJAMY NA SZTYWNO.DODAJMY PO JEDNYM
ŻÓŁTKU ORAZ TROCHE
CUKRU.GDY DODAMY JUŻ WSZYSTKIE
ŻÓŁTKA I
CUKIER WRZUCAMY MĄKĘ I DELIKATNIE NAJLEPIEJ DREWNIANĄ ŁYZKĄ MIESZAMY.NA KOŃCU DODAJEMY
OLEJ I MIESZAMY AŻ DO CAŁKOWITEGO WCHŁONIĘCIA..WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 STOPNI NA 30 MINUT..WYKŁADAMY .PROSZĘ UWAŻAĆ
BISZKOPT NIE LUBI PRZECIĄGÓW..TA PROPORCJA JEST NA BLASZKĘ 25X34 CM.JEŻELI MACIE PANSTWO WIEKSZĄ BLASZKĘ MUSICIE ZWIEKSZYĆPowiązany przepis:
budyń waniliowyprzygotowywania wędzonek do Świąt I ETAPWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej