ßßß
Jeszcze gorące brownie trafiło na talerz.Maliny można zastąpić dowolnymi innymi kwaśnymi owocami. Do czekoladowego ciasta świetnie pasują wiście czy jagody. Oczywiście warto dodać także orzechy.Składniki:1/3 kostki masła4 łyżki naturalnego kakao1/3 szklanki mąki2 jajka2/3 jogurtu naturalny3 łyżki brązowego cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka malinMasa serowa:1 kostka twarogu półtłustego1 jajko3 łyżki białego cukru1 łyżka mąki1/3 jogurtu naturalnego1/4 łyżeczki proszku do pieczeniamaliny do ozdoby (można pominąć)Przygotowanie:W rondelku rozpuszczam masło i dodaję kakao. Wyłączam ogień i dorzucam mąkę, jajka, jogurt, cukier i proszek. Mieszkam składniki do czasu powstania jednolitej masy. Dodaję maliny i przekładam na blaszkę.Do rondelka wkładam twaróg i rozgniatam widelcem. Dodaję jajko, cukier, mąkę, jogurt i proszek. Mieszam i wykładam na brownie. Ciasto można udekorować malinami, czego z perspektywy czasu nie polecam, ponieważ wysychają w piekarniku.Piekę w temperaturze 175 stopni przez ok 30 minut. Następnie zmniejszam temperaturę do 160 stopni, włączam termoobieg i piekę przez kolejne 10 minut.