Wykonanie
Składniki:1 podwójny
filet z kurczaka30 dag
makaronu, najlepiej kolorowego1 puszka
kukurydzy konserwowej1
papryka konserwowa4 – 5
ogórków konserwowychpęczek świeżego
koperku1 pęczek
szczypiorkuprzyprawa „Gyros-kebab” Kamis
sos czosnkowy –
majonez,
jogurt grecki lub bałkański,
czosnek przeciśnięty przez praskę
sól,
pieprz do smaku
olej do smażeniaPrzygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente, hartujemy zimną
wodą, odcedzamy.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w
przyprawie gyros-kebab i smażymy na złoty kolor. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Ogórki i
paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do
makaronu. Następnie dodajemy pozostałe składniki – ostudzone
mięso, posiekany
koperek i
szczypiorek oraz
sos czosnkowy.
Sałatkę mieszamy, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem, wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Smacznego!