ßßß
Składniki:1 podwójny filet z kurczaka30 dag makaronu, najlepiej kolorowego1 puszka kukurydzy konserwowej1 papryka konserwowa4 – 5 ogórków konserwowychpęczek świeżego koperku1 pęczek szczypiorkuprzyprawa „Gyros-kebab” Kamissos czosnkowy – majonez, jogurt grecki lub bałkański, czosnek przeciśnięty przez praskęsól, pieprz do smakuolej do smażeniaPrzygotowanie:Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente, hartujemy zimną wodą, odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros-kebab i smażymy na złoty kolor. Pozostawiamy do ostygnięcia.Ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do makaronu. Następnie dodajemy pozostałe składniki – ostudzone mięso, posiekany koperek i szczypiorek oraz sos czosnkowy.Sałatkę mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Smacznego!