Kotlet z kurczaka po meksykańsku. Wariacji na temat kotletów z piersi kurczaka może być mnóstwo. Dziś proponujemy Wam kotlety w wersji nieco ostrzejszej – po meksykańsku.Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka1 jajkoodrobina chili w proszkukmin rzymski mielony (jeśli mamy w ziarnach, ucieramy w moździerzu)słodka papryka mielonaVegeta do smaku4 ząbki czosnkuświeża pietruszka lub koperek1 łyżka masłamąkaolejSposób przygotowania;Mięso myjemy i obsuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Przecinamy na pół, lekko rozbijamy, przyprawiamy przyprawami i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Na środek układamy masło oraz posiekaną pietruszkę lub koperek.Mięso zwijamy w rulonik, obtaczamy w mące i roztrzepanym jajku i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.