Wykonanie
Niedzielny obiad w naszym domu, zawsze był okazją do spotkania całej rodziny przy suto zastawionym
stole. Był to taki dzień, kiedy każdy miał czas ze spokojem usiąść, zjeść pyszności przygotowane przez mamę i porozmawiać o wszystkim co się działo w ciągu tygodnia. Okazja nie tylko do spożycia smakołyków, ale celebrowania więzów rodzinnych. W ten dzień często gościł na naszym
stole kotlet de volaille. Dzisiaj prezentujemy przepis na to danie i mamy nadzieję, że stanie się ona dla Was równie wyjątkowe jak dla nas :)
Ilość porcji :4Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:
Masło ziołowe ( zastąpiłyśmy
pietruszkę koperkiem, jednakże można użyć dowolnych ulubionych
ziół:))4 pojedyncze
piersi z kurczakaJajkoTalerzyk
mąkiTalerzyk
bułki tartejOlejPiersi z kurczaka myjemy pod bieżącą
wodą i delikatnie przez folię rozbijamy tłuczkiem. Z
masła formujemy wałeczki.
Piersi z kurczaka zawijamy dookoła
masła, w razie konieczności spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy
olej. Uformowane kotlety obtaczamy w
mące,
jajku i
bułce tartej. Smażymy złączeniem do dołu na mocno rozgrzanej patelni, delikatnie obracając. Usmażone kotlety wyciągamy na ręcznik papierowy do odsączenia. Podajemy od razu po przygotowaniu.