Wykonanie
Wiosna oficjalnie wkroczyła w rok 2015. Rozpoczynam zatem nowy cykl przepisów "Sałatki na Wiosnę ". W cyklu tym pojawią się zarówno sałatki na śniadania jaki i sałatki do pracy. Ciepłe, wiosenne powietrze zachęca do wprowadzenia zmian do swojej diety, nie tylko w celu zgubienia zbędnych kilogramów, które pojawiły się tu i ówdzie w czasie zimy, ale również do stałych zmian nawyków żywieniowych. Wiem, sałatkowanie nie jest łatwą sprawą, gdy na głowie ma się milion obowiązków, dlatego moje przepisy na sałatki są łatwe i proste.Pamiętajcie, że moje sałatki możecie spakować do pudełka i zabrać ze sobą do pracy! Możecie je również przygotować dzień wcześniej, wieczorem, a rano przełożyć do pudełka. Więcej o sałatkach przeczytacie w artykule
Sałatka do pracy: tips & tricks .Żeby oszczędzić sobie czasu ugotujcie
makaron dzień wcześniej np. robiąc obiad. Zróbcie
sałatkę dla dwóch osób, wasz facet z pewnością zje taką
sałatkę w pracy ze smakiem, to samo zdrowie!

Składniki:garść dowolnego
makaronu (np. ugotowanego dzień wcześniej do zupy),1/2
awokado,2 łyżki
kukurydzy z puszki,2 łyżki
czerwonej fasoli z puszki,1 łyżka
suszonej żurawiny,2-3 łodyżki
natki pietruszki,szczypta suszonego
tymianku,szczypta
oregano1 łyżeczka
oliwy z oliwek,
sól i
pieprz do smaku.

Przygotowanie:
Makaron ugotować i odcedzić. Pozostawić do ostygnięcia.
Awokado pokroić w większe 2-3 centymetrowe kawałki.
Kukurydzę i
fasolę przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą
wodą, w celu pozbycia się smaku zalewy z puszki. Odstawić do ocieknięcia.
Makaron przełożyć do miski, dodać wszystkie składniki wraz z
natką, którą należy podrzeć bezpośrednio przed dodaniem do sałatki. Posypać
ziołami, posolić i popieprzyć do smaku.Dodać
oliwę i całość dokładnie wymieszać.Smacznego!