Wykonanie
Grillując czerwone
buraki otrzymujemy pyszne i proste danie z grilla. Możemy je wykorzystywać do różnego rodzaju sałatek a także serwować jako przystawkę czy danie główne.Składniki :1/3 filiżanki
octu balsamicznego + 1 łyżka
octu balsamicznego1 wyciśnięty ząbek
czosnku½ łyżeczki
rozmarynu¼ łyżeczki
chili¼ łyżeczki
bazylii¼ łyżeczki
szałwii¼ łyżeczki
tymianku¼ łyżeczki
majeranku4 duże czerwone
buraki, pokrojone na 1 cm plasterki/kręgiPrzygotowanie:W szerokim płaskim naczyniu dokładnie wymieszać wszystkie składniki za wyjątkiem 1 łyżki
octu balsamicznego i
buraków. Umieścić pokrojone
buraki w naczyniu i odstawić całość do marynowania do lodówki na około 1 godzinę. Wyjęte
buraki z marynaty dobrze(szczelnie) zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu około 20-25 minut lub do momentu aż będą miękkie. Następnie
buraki usunąć z folii aluminiowej i wyłożyć bezpośrednio na ruszt . Grillować jeszcze 1-2 minuty z każdej strony. Przed samym podaniem można je dodatkowo jeszcze skropić
octem balsamicznym.Summary

Recipe
NamePublished On2014-10-12Preparation
Time60MCook
Time25MTotal
Time1H25MAverage Ratingno ratingBased on 0 Review(s)
