ßßß
składniki:1 duża pierś kurczakaświeże zioła: szałwia, rozmaryn, tymianek, majeranek, koperek2,5 łyżki octu balsamicznego1 ząbki czosnku2,5 łyżki oliwy z oliweksól morskaprzygotowanie:pierś kurczaka umyłam, oczyściłam z błonek, pokroiłam na małe kawałki. przygotowałam marynatę: 1 pełną łyżkę pokrojonych ziół wsypałam do miseczki, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę oraz ocet balsamiczny. składniki marynaty dokładnie wymieszałam i włożyłam do niej kawałki kurczaka. odstawiłam na 30 minut do lodówki.kawałki kurczaka wyjęłam z marynaty, posypałam solą z obu stron i grillowałam na dobrze rozgrzanej patelni grillowej.razem grillowałam zielone szparagi, wcześniej dokładnie posmarowane oliwą oraz pomidorki koktajlowe.



smacznego.