Przedstawiam przepis i film na puszysty i delikatny serniczek. Mój ulubiony :).Składniki:1,5 kg zmielonego twarogu (może być z wiaderka)2 budynie śmietankowe lub waniliowe1,5 szklanki cukru10 jajek1,5 litra śmietany kremówki (30%)3 łyżki kaszy mannyrodzynkiskórka pomarańczowamożna dać dowolny olejek (najlepiej waniliowy bądź śmietankowy)Około 3 paczek herbatników (w zależności od blachy) lub biszkoptWykonanie:1. Żółtka utrzeć z cukrem (większą częścią), aż nabiorą kremowego odcienia.2. Do żółtek dodajemy budynie, twaróg, kaszę mannę i miksujemy.3. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni Celsjusza.4. Ubijamy bitą śmietanę.5. Ubijamy pianę z białek. Do piany dodajemy resztę cukru (powinno być około 1/4 szklanki).6. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietanę, ubitą pianę, rodzynki i skórkę pomarańczową. Delikatnie mieszamy.7. Na natłuszczoną blachę układamy herbatniki.8. Wylewamy na herbatniki masę serową.9. Pieczemy około 70 minut. jezeli ciasto bedzie brazowiec zbyt szybko - przykryj je folia aluminiowa.