ßßß Cookit - przepis na Klopsiki z kalafiorem z wolnowaru

Klopsiki z kalafiorem z wolnowaru

nazwa

Wykonanie

Czasem są takie dni, że nie wiadomo co zrobić na obiad...u mnie dodatkowo minusem jest to , że moi domownicy pracują na 3 zmiany..i dodatkowo mąż na inną , a córki [ dobrze , że chociaż one obie razem] na inną zmianę..no , a ja też przecież pracuję...i dla mnie super rozwiązaniem jest wolnowar..i tym razem były klopsiki..a dodatkowo dodałam kalafior i marchewkę i obiad prawie gotowy...Ja rano usmażyłam klopsiki i siup..do misy wraz z kalafiorem ..włączyłam wolnowar i wyszłam do pracy...a reszta zrobiła się prawie sama..no...mąż ugotował ziemniaki...choć w sumie można dodać i do wolnowaru i mogłyby się razem gotować z klopsikami.
0,5 kg mięsa mielonego
1 jajko
cebula
przyprawy [sól,pieprz, vegeta]
kalafior
marchewka
listek , ziele
śmietana
koperek
Do misy wolnowaru wlać wodę ,dać przyprawy włączyć wolnowar. Mięso wyrobić z jajkiem ,pokrojoną w kostkę cebulką i przyprawami.Formować małe pulpeciki i usmażyć na oliwie na rumiano.Do misy wolnowaru włożyć pokrojony w różyczki kalafior i marchewkę, a na wierzch podsmażone pulpeciki.Dodać listek , ziele, wegetę. Gotować około 1-2 godzin na poziomie "2" ".Pod koniec gotowania dodać śmietanę, koperek.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/08/klopsiki-z-kalafiorem-z-wolnowaru.html