ßßß Cookit - przepis na Klopsiki w sosie koperkowym

Klopsiki w sosie koperkowym

nazwa

Wykonanie

50 dkg mięsa mielonego
1 jajko
cebula
przyprawy [sól. pieprz, vegeta]
mąka
marchewka
cebula
1 kostka rosołowa
listek, ziele
śmietana
koperek
Mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami.Formować małe pulpeciki , obtaczać w mące i usmażyć na oliwie na rumiano.Wodę z kostką rosołową, marchewką i przyprawami zagotować, dodać usmażone pulpeciki i gotować około 10 minut.Na pozostałej po smażeniu oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę , dodać odrobinę mąki oraz śmietanę i chwilę poddusić , mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Dodać do rondla z pulpetami i gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek, w razie potrzeby doprawić.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/07/klopsiki-w-sosie-koperkowym.html