Wykonanie
Podobny przepis już jest na blogu..a mianowicie
kurczak po papiesku ..był tak smaczny, że musiałam zrobić powtórkę...ale zrobiłam ciut inaczej..tym razem miałam udka i je podsmażyłam , a
potem piekłam razem z sosem i
pieczarkami...do sosu dodałam
ocet koperkowy [ pierwszy raz spotkałam się z takim
octem -polecam]..i zamiast
przecieru pomidorowego dałam
sos cygański ..i wyszło znów pyszne danie...
1 , 20 kg udek
przyprawa do kurczaka Rafex60 dkg
pieczarek2
cebule1
papryka8 łyżek
wody8 łyżek
cukru8 łyżeczek
maggi3 łyżki
octu koperkowego WSP "Społem"1 słoiczek
sosu cygańskiego WSP"Społem "listek , ziele
marchewkacebulaUdka umyć , natrzeć
przyprawą i odstawić.
Pieczarki,
cebulę i
paprykę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć.
Wodę, sos,
cukier,
maggi,
ocet wymieszać.Udka podsmazyć na rozgrzanym
oleju, przełożyć na blaszkę , do łożyć
pieczarki,
cebulę i
paprykę, dolać sos i wymieszać. Piec do miękkości
mięsa.