Wykonanie
Butelka
advokata rozpoczęta ..nowa mata na
makaroniki ..i trza było jakoś to wykorzystać..na początek matę wykorzystałam do pieczenia biszkopcików..nie wyszły zbyt idealne i tak piękne jak u Ani.....następnym razem będą ładniejsze...Biszkopciki zrobiłam wg przepisu znalezionego tutaj .. zmieniłam tylko sposób wykonania i zrobiłam masę z
advokata i
cukru pudru podpatrzoną tutaj ..Mniam...pyszne było..

Składniki:4
jajka5 łyżek drobnego
cukru4 łyżki
mąki pszennej tortowej2 łyżki
mąki kukurydzianej1 mała płaska łyżeczka
proszku do pieczeniaDodatkowo:3 łyżki
cukru pudruMasa:3 -4 łyżki
adwokata140 g
cukru pudruŻółtka utrzeć z
cukrem do białości ,dodać ubite na sztywno
białka.Delikatnie wymieszać, dodać przesiewane obie
mąki i
proszek do pieczenia . Wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką .Na blaszkę wyłożoną papierem wyciskać
ciasteczka. [ ja skorzystałam z maty na
makaroniki] .Biszkopciki przed pieczeniem posypać
cukrem pudrem.Wstawić do piekarnika na 15 minut i piec w 170 stopniach, na złoty kolor.Z
cukru pudru i
adwokata utrzeć masę na gładki
lukier i przekładać
ciasteczka.



