Wykonanie
Pyszne małe co nie co ..do
kawy lub
herbaty..szybko zrobione i szybko zjedzone...do ciasta zamiast
cukru dałam
miód mniszkowy , który można kupić tutaj ..
Miód wielokwiatowy mniszkowy polecany jest przy chorobach żołądka, zaburzeniach trawienia, chorobach jelit, skurczach żołądka i jelit oraz chorobach wątroby i dróg żółciowych, a także przy niedokrwistości i schorzeniach reumatycznych.
Miody Polskie oprócz
miodu mniszkowego mają w swojej ofercie jeszcze kilka innych rodzajów
miodów..Polecam..

30 dkg
mąki2-3 łyżki
miodu np. mniszkowego20 dkg
margaryny2
jajka2 łyżki
śmietanypowidła lub
dżemZ
mąki,
miodu,
margaryny i
śmietany zagnieść ciasto i schłodzić. Foremki do tartaletek wysmarować
masłem, wyłożyć
ciastem[ trochę ciasta zostawić na kratkę] , nakłuć widelcem, wyłożyć
dżem , ułożyć kratkę z ciasta.[ ja użyłam wałka do kratkowania]. Piec przez około 20- 25 minut.






