Wykonanie
Chyba nigdy wcześniej nie pomyślałam o tym, że można zapiec
jogurt. Jednak do głowy przychodzą mi różne
dziwne pomysły, nadszedł i ten. Przypieczony z wierzchu i delikatnie kremowy w środku - pieczony
jogurt idealny na śniadanie.składniki: (na 1 dużą lub 2 średnie porcję)400 g
jogurtu naturalnegojajko2 łyżki
mąki kukurydzianej1-2 łyżeczki
miodułyżeczka domowego
dżemuWszystkie składniki oprócz
dżemu mieszamy dokładnie w misce. Gdy otrzymamy już gładką masę przelewamy ją do naczynia, w którym będziemy piec
jogurt. Możemy je wcześniej wysmarować odrobiną
oliwy.Masę
jogurtową wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut, aż wierzch się przyrumieni. Pod koniec pieczenia na środku umieszczamy łyżeczkę
dżemu.Gdy
jogurt będzie gotowy odstawiamy go do przestudzenia, a następnie możemy go zajadać :)