Wykonanie
Przygotowania do Świąt czas zacząć ;) Oczywiście przygotowania kulinarne trzeba rozpocząć od testowania potencjalnych świątecznych
ciasteczek.
Ciasteczka miodowe, ale bez
korzennych przypraw, jako pierwsze poddane zostały testom.Jak dla mnie robi się je bardzo szybko i po chwili są gotowe do zjedzenia;)Mąż już też przetestował ;) A resztkę zostawiliśmy na wabik dla Świętego Mikołaja...
Składniki:2 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru pudru1 1/2 łyżki
miodu1
jajko5dag
margaryny1 łyżeczka
sody1 1/2 łyżki
śmietanyPrzygotowanie:
Margarynę i
miód rozpuszczamy w garnku.Na stolnicę przesiewamy
mąkę,
cukier puder, dodajemy
jajko,
sodę i
śmietanę. Do składników wlewamy przestudzoną
margarynę i
miód. Dałam prawdziwy, lipowy
miód, ale można również dodać
miód sztuczny :)Ciasto wyrobić, rozwałkować i wykrawać dowolne kształty. Obowiązkowo serduszka!! ;) Te najszybciej znikają z każdej miseczki i talerza.Pieczemy je przez 15-20 minut w 180 stopniach.Nawet bez dekoracji - pychotki ;)